Национална награда по рисуване грабна варненска ученичка

MadeInVarna
Национална награда по рисуване грабна варненска ученичка

Авторитетно жури от Художествената галерия “Димитър Добрович” – Сливен класира варненска ученичка на първо място в Национален конкурс.

В края на миналата седмица бяха обявени резултатите от Националния ученически конкурс за есе, стихотворение, рисунка и мултимедиен проектна тема: „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира… “, посветен на 180 годишнината от рождението на сливенския войвода и борец за свобода Хаджи Димитьр.

На първо място в категорията „Рисунка ІХ –ХІІ клас“ се класира Галена Петрова – ученичка от аспаруховското средно училище „Любен Каравелов“.

„Журито беше единодушно и категорично в избора си. Галена е използвала смесена техника и е включила различни символи в рисунката. Желаят й успех и много нови награди от различни конкурси.“, коментира Дора Чанева – главен експерт в дирекция „Образование, култура и връзки с общественостга” и част от организаторския екип.

За постижението си Галена ще получи награда в парично изражение.

В конкурса са участвали повече от 200 ученици на различна възраст от София, Пловдив, Варна, Бургас, Сливен, Плевен, Ловеч, Добрич, Правец, Гоце Делчев, Габрово, Стара Загора, Казанлък, Русе, Чирпан, Павликени и др.

Конкурсът се организира от Община Сливен, Регионалнотоуправление на образованието – Сливен, Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ – Сливен, Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен, Художествена галерия „Димитьр Добрович” – Сливен и Народно читалище „Хаджи Димитьр –1937” – Сливен

Награждаването е част от програмата за отбелязване на 26.10., Димитровден – Празник на гр. Сливен и ще се състои на 24.10.2020 г. /събота/ в 12.00 ч. в зала “Сливен”. Отличените рисунки ще бъдат подредени в изложба във фоайето на залата, където ще се проведе награждаването.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

В момент на сделка с над 5 кг наркотични вещества са задържани двама мъже от Варна

При проведена специализирана полицейска операция, в момент на сделка с наркотични вещества, са задържани двама мъже от Варна. Двамата са на възраст 29 години и са добре известни на органите на реда. При предприетите действия по разследване на случая, са извършени претърсвания на шест адреса в града и на четири […]