Най-младата студентка на ВСУ „Черноризец Храбър“ със сребро от Националния турнир по спортни танци

MadeInVarna
Най-младата студентка на ВСУ „Черноризец Храбър“ със сребро от Националния турнир по спортни танци
Снимка: ВСУ "Черноризец Храбър"

17-годишната Ксандриния Капелова – първокурсничка в специалността „Хореография – съвременен танцов театър“ и най-младият студент на ВСУ „Черноризец Храбър“, се класира на второ място в Национален турнир и национална купа  по спортни танци „Diana cup 2021”. Състезанието, организирано от Българската федерация на клубовете по спортни танци, се проведе през уикенда в Ямбол.

Студентката по хореография е четирикратен шампион на България. Тя е състезател на великотърновския клуб „Ксани денс“, с треньор нейната майка Николинка Колева. За развитието в спортните танци на младото момиче помагат и десетократните шампиони на България – Андра Линте и Константин Тодоров, който също е студент в специалност „Хореография – съвременен танцов театър“на ВСУ „Черноризец Храбър“.

„Радвам се, че имах възможността да танцувам отново, след дългата пауза, наложена от епидемичната обстановка. На дансинга се чувствам най-силна, щастлива и удовлетворена. Научена съм на дисциплина и знам, че само с постоянство и труд ще стигна до върха. Именно любовта към танца ме доведе до решението да уча хореография и да съчетая спортните танци с още знания и в областта на съвременния танцов театър. Благодарна съм, че преподавателите в университета се вълнуват от моето развитие в танците и извън университетската практика“, споделя Ксандриния.

Висока оценка на Ксандриния по време на състезанието дава международния съдия в журито, който е възхитен от представените танци. Той смята, че младата надежда има бъдеще на международния подиум.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Над 1300 проверени и 50 задържани при специализирани полицейски операции под ръководството на Окръжна прокуратура-Варна в с. Синдел и в околните села през 2020 г.

Снимка: ВСУ "Черноризец Храбър"През изминалата 2020 година в с. Синдел и в околните села са проведени множество специализирани полицейски операции под ръководството на Окръжна прокуратура-Варна, насочени към противодействие на битовата престъпност и престъпленията по транспорта, както и за издирване на лица, срещу които се водят по две или повече досъдебни […]