Над 1300 проверени и 50 задържани при специализирани полицейски операции под ръководството на Окръжна прокуратура-Варна в с. Синдел и в околните села през 2020 г.

MadeInVarna
Над 1300 проверени и 50 задържани при специализирани полицейски операции под ръководството на Окръжна прокуратура-Варна в с. Синдел и в околните села през 2020 г.

През изминалата 2020 година в с. Синдел и в околните села са проведени множество специализирани полицейски операции под ръководството на Окръжна прокуратура-Варна, насочени към противодействие на битовата престъпност и престъпленията по транспорта, както и за издирване на лица, срещу които се водят по две или повече досъдебни производства или са обявени на общодържавно издирване.
В резултат от действията на прокуратурата и полицията са установени и задържани три лица, обявени за издирване, сред тях 77-годишен чужд гражданин, обявен за издирване от Интерпол с червена бюлетина. Активно се наблюдават 12 лица от криминалния контингент, които влияят с противоправното си поведение върху криминогенната обстановка в района. Не спира работата с криминално проявените, срещу които се водят по две или повече досъдебни производства.
От началото на 2020 г. до момента в хода на специализираните операции и при регулярната дейност на полицията, са проверени над 1300 лица. Задържани са 50 души за различни криминални прояви. Установени са 474 нарушения по различни закони, ангажирана е административно-наказателна отговорност спрямо нарушителите.
Освен периодично провежданите специализирани операции, в селото е засилено полицейското присъствие. От началото на 2020 г. до момента екипи на ОД на МВР-Варна и на Зоналното жандармерийско управление са работили общо 137 пъти там или с други думи – на всеки три дни в Синдел е осигурено специализирано полицейско присъствие в допълнение към всекидневната работа на полицейските инспектори.
Населеното място се обслужва от общо четирима полицейски служители, които са там от понеделник до петък. Селото е включено в ежедневните маршрути на патрулно-постовата дейност,  полицейски патрули регулярно го обхождат. От началото на периода са осъществени общо 14 срещи между началника на Четвърто РУ при ОД на МВР-Варна и кмета на Синдел Пламен Лазаров, на които се обсъждат възникнали проблеми и възможности за решаването им, оказано е съдействие по различни въпроси на представителите на местната власт.
Към настоящия момент на трите входно-изходни точки в с. Синдел са монтирани камери за видеонаблюдение, които се използват при нужда от полицейските служители. Общината предвижда да бъдат монтирани още 10 камери, които да обхващат проблемните места в селото.
Статистиката на регистрираните престъпления сочи, че голяма част от тях са за управление на нерегестрирани или дерегистрирани автомобили и управление на МПС от неправоспособни водачи. Много малко са регистрираните чисто криминални престъпления като кражби, грабежи и други.

Следваща Новина

Осъдиха мъж за държане на прекурсори и материали за производство на метамфетамин с цел разпространение

31-годишният Д.А., предаден на съд от Окръжна прокуратура – Варна за това, че без надлежно разрешително, държал с цел разпространение прекурсори и материали за производство на високорискови наркотични вещества (метамфетамин), бе осъден на 2 години лишаване от свобода. Осъденият ще заплати и глоба в размер на 20000 лева. Мъжът призна […]