Осъдиха мъж за държане на прекурсори и материали за производство на метамфетамин с цел разпространение

MadeInVarna
Осъдиха мъж за държане на прекурсори и материали за производство на метамфетамин с цел разпространение

31-годишният Д.А., предаден на съд от Окръжна прокуратура – Варна за това, че без надлежно разрешително, държал с цел разпространение прекурсори и материали за производство на високорискови наркотични вещества (метамфетамин), бе осъден на 2 години лишаване от свобода. Осъденият ще заплати и глоба в размер на 20000 лева. Мъжът призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и заяви, че желае делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета. Така състав на Варненския окръжен съд, след като редуцира наказанието с оглед на съкратената процедура, определи присъда в размер на 2 години лишаване от свобода, при общ режим.
Мъжът бил признат за виновен, че на 21 декември 2018 г., в района на магазин за хранителни стоки на улица „Бяла Черква“ във Варна, по време на полицейска проверка, било установено, че държи в себе си два литра „Толуол“, пакет с 11,18 грама червен фосфор и електронна везна. Намерените в него вещества Д.А. щял да използва за производство на наркотици, които възнамерявал да продаде.
Присъдата на Окръжен съд – Варна подлежи на въззивна проверка пред Апелативен съд в 15-дневен срок.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Вицепремиерът Марияна Николова в Банско: Препоръчвам планините за пътувания през идващата ваканция на учениците

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова направи работно посещение в Банско, където заедно с кмета Иван Кадев обсъдиха възможностите за продължаване на зимния сезон в условията на въведените временни противоепидемични мерки на територията на страната. „Спазването на санитарно-хигиенните предписания и единните правила за сигурност, безопасност и хигиена е гаранция […]