Нов уникален за България модерен център по киберсигурност във ВВМУ “Никола Вапцаров”

MadeInVarna
Нов уникален за България модерен център по киберсигурност във ВВМУ “Никола Вапцаров”
Нов уникален за България модерен център по киберсигурност във ВВМУ “Никола Вапцаров” ще подготвя както кадри за нуждите на българските военноморски сили и националната сигурност, така и студенти от цивилните специалности, това обяви кметът на Варна Иван Портних.
“Благодаря за поканата на флотилен адмирал Боян Медникаров, началник на Военноморското училище, за възможността да разгледам новите учебни зали и технологичните възможности на центъра. Базата разполага с четири многофункционални компютърни лаборатории, лаборатория за изследване и изучаване на компютърен хардуер, кабинет за работа с класифицирана информация, лекционна зала, конферентна зала и комуникационен център. Предвиден е способ за интегриране на центъра с морските компютърни симулатори във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, което ще даде възможност за провеждане на изследвания за влияние на кибератаките върху корабните системи за управление, обясниха експертите.
Предстои обновяване на спортната база на територията на ВВМУ, както и изграждането на нов дълбоководен басейн за учебни цели. В края на 2019 г. пък бе открит обновеният плувен комплекс, изграден за нуждите на учебния процес на курсантите и студентите в Морско училище, който има възможност да се ползва и от гражданите и гостите на града.
Прекрасен е новият храм “Свети Николай” на територията на ВВМУ, чието изграждане Община Варна подкрепи с финансови средства
През 2020 г. училището завоюва изключително престижното второ място в годишната класация на международната асоциация на морските университети, което е уникално достижение на българско висше училище!
Поздравления за флотилен адмирал Боян Медникаров и целия екип на Морско училище – за усилията, труда, енергията, с които държат професионалната подготовка и обучение на младите хора на световно ниво! Заради такива успехи, нашата Варна е Град на Знанието”. допълни кметът.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Хиляди протестират в подкрепа на Навални в Русия

Десетки хиляди души се противопоставиха на забраната за събирания и се включиха в демонстрация в Москва в подкрепа на задържания опозиционер Алексей Навални, предаде Франс прес. Преди началото на протеста в центъра на руската столица бяха арестувани поне 100 души. Юлия, съпругата на руския опозиционер Алексей Навални, съобщи, че е […]