През тази седмица започват надпреварите част от XXI-та Варненска универсиада

MadeInVarna
През тази седмица започват надпреварите  част от XXI-та Варненска универсиада

На 10 април състезанията се откриват в двора на Варненска търговска гимназия „Г. С. Раковски“, където започва турнира по стрийтбол 3х3 от 11.00 часа. Предварителни заявки за участие са подали 7 мъжки и 4 женски отбора от пет университета.

Най-популярният спорт футбола ще се проведе на спортната бази на ОСРК „Младост“. Традиционно всяка година всеки университет има право да се включи с до два отбора. Турнира стартира 13 април от 16.00 часа със срещата между ТУ1 –ВВМУ1 и ВСУ2 – ТУ2. Полуфиналните и финални срещи са предвидени за 14 април /сряда/ от 17.00 часа.

В Морската градина под летния театър от 11.00 часа на 17 април стартират атлетите в кроса. В най-масовото състезание дисциплината заложена за мъжете и тази година са 2000 метра гладко бягане, а за нежния пол 1000 м. В кроса няма ограничения в броя на участниците, така че всички желаещи студенти могат да се включат.

На 18 април от 10.30 часа на басейн „Приморски“ ще се проведе първенството по плуване, на което традиционно вземат участие около 100 студенти.

На 21 и 22 април стартира турнира по тенис на корт, на който любезен домакин тенис комплекс „Чайка“. Тази годината регламента предвижда само индивидуален турнир по схема на елиминации, а старта е в 10.00 часа.

Новото в Универсиадата е че традиционния волейбол в зала се замяна с плажен волейбол на Южен плаж, който ще се състои на 24 април от 11.00 часа. В надпреварата ще се включат над 8 мъжки и 3 дамски отбора от четири варненски университета.

Във всички надпревари се очаква да се включат над 300 студенти от шестте варненски университета.

Награждаване на спортовете от XXI Варненска Универсиада ще се състой на място, след приключване на съответния турнир.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Вицепрезидентът: Добро управление и реформа за здравната ни система, а не камери и телевизионни студиа

Илияна Йотова разговаря с д-р Абдулах Заргар, чийто указ за българско гражданство подписа неотдавна „Днес надеждите на хората са свързани с българските лекари, медицински сестри, здравни служители. Вие не сте служители на министъра и успявате въпреки него и болното ни здравеопазване. То се нуждае от кадърни хора начело, които не […]