Нова спец акция за противодействие на битовата престъпност във Варненско

MadeInVarna
Нова спец акция за противодействие на битовата престъпност във Варненско
Снимки: ОД на МВР - Варна

Проверени са 309 лица, задържани са 9

Специализирана полицейска операция по линия противодействие на битовата престъпност се проведе днес  под надзора на прокуратурата във област Варна. Масираните полицейски проверки обхванаха селата Гроздьово и Дъбравино.
В хода на операцията са проверени 309 лица, 24 адреса и 151 автомобила. Задържани са девет души, оказвали влияние върху криминогенната обстановка в селата и региона. Едно от тях е приведено незабавно в Затвора във Варна, тъй като има влязла в сила присъда. Повдигнати са обвинения за грабежи, притежание на наркотични вещества, незаконна сеч на дървесина, неплащане на издръжка.
Установени са 9 нарушения по ЗДвП – съставени са 2 АУАН и 7 фиша, връчени са и 5 електронни фиша.
Успоредно с полицейската операция, в Аврен се проведе среща на директора на ОДМВР – Варна старши комисар Данил Пашов с кмета на общината – Емануил Манолов и кметовете на малките населени места в региона. Темите на разговор бяха борбата с битовата престъпност и превенция на пътно-транспортния травматизъм. Акцент беше поставен върху положителното влияние на системите за видеонаблюдение за контрола и превенцията и по двете направления.
Двете страни изразиха положителните си впечатления от досегашното си взаимодействие и заявиха готовност за подобряване на обстановката в бъдеще.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Администратор напусна "Спартак" Варна

Снимки: ОД на МВР - ВарнаПотомственият спартаклия Чавдар Карачобанов напусна ФК “Спартак” по лични причини. Както е известно, той изпълняваше функциите на администратор. Карачобанов е завършил СУ „Черноризец Храбър“ със специалности „Социални дейности“ и „Психология“ и е син на Димчо Карачобанов, който през 70-те и 80-те години подпомагаше „Спартак“ с […]