Новата учебна година започна във Варна

MadeInVarna
Новата учебна година започна във Варна

Новата учебна 2023/2024 година започна във Варна с тържества във всички училища. 3187 първокласници прекрачиха за първи път училищния праг в 132 паралелки в общо 48 училища, от които 37 общински, 2 държавни и 8 частни и 1 чуждестранно.

Кметът на Варна Иван Портних поздрави учениците, преподавателите и директора Емир Груев от  Средното училище по хуманитарни науки и изкуства “Константин Преславски”, като им пожела здраве и успехи. Той допълни, че очаква добри новини за проекта на Община Варна за изграждането на нова сграда за обучение по хореография към училището.

По-късно кметът се включи и в тържествата на Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи “Академик Благовест Сендов”, чийто домакин бе Вяра Дукова, директор на училището. Сред гостите беше и ректорът на Техническия университет проф. Драгомир Пламенов.

“Щастлив съм, че заедно откриваме учебната година в най-новото училище във Варна, което за кратко време показа отлични резултати в обучението на децата. Училището бе създадено от Красимир Вълчев, в качеството му на министър на образованието, и Техническия университет, с подкрепата на Община Варна”, каза кметът Иван Портних. Тази учебна година в гимназията ще стартират съботни работилници по роботика “ИноВарнаКидс – Малки гении в Големия свят”. Инициативата е част от летните безплатни курсове по роботика, които Община Варна и училището организираха.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Силен старт на първото издание на изложението "Техно Старт"

При огромен интерес премина първото издание на изложението “Техно Стар”, което се организира от ИКТ Клъстер – Варна, с финансовата подкрепа на Община Варна. В първия ден от новата учебна година деца и младежи имаха възможност да се разгледат различни възможности за обучение, развитие и кариера в сферата на информационните […]