Обмисля се разхлабване на мерките след 31 март

MadeInVarna
Обмисля се разхлабване на мерките след 31 март

Обмисля се разхлабване на мерките след 31 март. Това съобщи на брифинг здравният министър Костадин Ангелов. Най-вероятно учениците ще се върнат в училище на 12 април – след пролетната ваканция. От 1 април театрите ще отворят врати при 30% капацитет. Моловете няма да бъдат отворени от тази дата. Същото важи и за големите магазини. Изключение най-вероятно ще се направи за тези, които могат да осигурят пространство на открито. Към настоящия момент експертите съветват да бъде разрешено да отворят само ресторантите, които имат открити площи. Нощните заведения остават затворени. От 1-ви има предложение фитнесите да работят на 30 процента капацитет. До края на днешния ден ще има заповед.
51 600 дози от ваксината на Moderna пристигнаха тази сутрин у нас. Те бяха доставени в сградата на „БулБио-НЦЗПБ“. Това е петата доставка от този препарат за страната ни.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Засадиха сребърен смърч в двора на ИУ – Варна

На 27.03.2021 г. в двора на Трети корпус на ИУ – Варна беше засадено дръвче – прекрасен сребърен смърч, който бележи една година от създаване на Университетски център по медиация – Икономически университет – Варна. Работим заедно, за нас това е кауза, но това е и път – към създаване […]