Обновиха православния кръст в „Аспарухово“

MadeInVarna
Обновиха православния кръст в „Аспарухово“
Православният кръст – един от символите в район „Аспарухово“ е напълно обновен! Това обяви кметът на района Ивайло Маринов:
Благодаря на фирма „Мултибласт“ ЕАД с управители Красен Станчев и Ивайло Иванов, на Симеон Братоев, на Живко Желязков с фирма „Пеърс“ ЕООД и на Христо Пенчев – спомоществовател от кв. „Аспарухово“, които напълно безвъзмездно извършиха цялостен ремонт на знаковото съоръжение.
Изключително съм признателен на Живко Желязков, който за пореден път се отзова безрезервно и за пореден път доказа, че с голямото си сърце милее за района!
Православният кръст, който се намира на входа/изхода на кв. „Аспарухово“ е въздигнат от Църковното настоятелство при храм „Свети цар Борис“ в чест на 2000 години от рождението на Иисус Христос. От едната страна на кръста е изписано по каноничния ред „Иисус Христос – Ника“, което в превод от гръцки означава „Иисус Христос ще победи“. От другата страна надписът е „С нами Бог“, което е името на енорийския химн при храма, изпълняван от църковния хор и народа на християнските празници.
През годините, в резултат от въздействието на атмосферните условия, по метала на кръста се появиха ръжда и шупли, което направи наложително извършването на ремонта, дарение от фирмите „Мултибласт“ ЕАД, „Пеърс“ ЕООД, Симеон Братоев и Христо Пенчев – жител на района.
Продължаваме да работим за каузата – превръщането на район „Аспарухово“ в още по-красиво и приветливо място, като целта е да го постигнем до най-малкия детайл!
Благодарение на безвъзмездната помощ и подкрепа на тези дарители още един елемент в района започна своя нов живот!

Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Видео: "Черно море" загуби в Разград

Лудогорец постигна пета поредна победа в първенството. Шампионите надиграха Черно море с 2:0 и с пълен актив от 15 точки поведоха в класирането на efbet Лига. Елвис Ману откри резултата в 16-ата минута, след като засече центриране на Шакил Пинас отляво. Малко след това Ману отбеляза втори гол след добра […]