ОБРАТ: Големите магазини няма да отварят

MadeInVarna
Източник: Нова Тв
ОБРАТ: Големите магазини няма да отварят

Министърът на икономиката отмени издадените по-рано днес Указания за големите търговски обекти. Това е станало по нареждане на премиера Бойко Борисов. Указанията се отнасяха до реорганизирането на дейността на самостоятелните обекти-магазини за нехранителни стоки в търговските центрове, до които има директен достъп (вход) от улица или паркинг и магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки.

От министерството на икономиката съобщават, че решението е взето с оглед на равнопоставеност между отделните браншове, както и заради краткия срок на предстоящо действие на взетите противоепидемични мерки, които са в сила до 31.03.2021 г.

По-рано през деня собствениците на заведения реагираха остро на новината за разхлабване на мерките за големите нехранителни магазини и настояха за незабавно отваряне на неработещите си обекти.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Под ръководството на ОП-Ловеч е разбита лаборатория за марихуана в с. Черни Вит

Лаборатория за производство на наркотични вещества – марихуана, е разкрита днес, 25.03.2021 г., при полицейска операция в с. Черни Вит, общ.Тетевен. Акцията е проведена от служители на Криминална полиция при ОДМВР-Ловеч и РУМВР-Тетевен под ръководството на Районна прокуратура-Ловеч, Териториално отделение-Тетевен и Окръжна прокуратура-Ловеч. Претърсен е имот от четири сгради, две от […]