Община Варна организира образователен форум с акцент върху ролята на изкуствения интелект в живота на младите хора

MadeInVarna
Община Варна организира образователен форум с акцент върху ролята на изкуствения интелект в живота на младите хора

Община Варна организира Четвъртия международен образователен форум „Образованието през парадигмата на хуманизма и изкуствения интелект“. Той ще се проведе в периода между 2-и и 3-и септември 2024 г. в партньорство с Министерството на образованието и науката, Националното сдружение на Общините в Република България и ИКТ Клъстер Варна. В организацията на форума участват образователните институции в града, включително и варненските университети. 

Събитието ще се проведе в зала „Аула“ на Икономическия университет. В него ще се включат работодателските и синдикални организации в сферата на образованието – Съюзът на работодателите в системата на народната просвета, Сдружението на директорите в средното образование, Синдикатът на българските учители и Независимият учителски синдикат. 

За поредна година конференцията ще даде възможност да се разискват теми, свързани с иновациите и дигиталните решения в образованието, за постигане на хармония между преподаване и ролята на изкуствения интелект в живота на младите хора. Ученици и студенти от Варна ще презентират индивидуални и екипни изследователски проекти и практики, софтуерни и хардуерни разработки. 

Целта е форумът да се утвърди като ежегодно образователно събитие за споделяне на опит, иновации и компетенции като част от стратегията за развитие на Варна като град на знанието и желано място за кариерно развитие и професионално усъвършенстване.

Форумът ще се проведе в хибриден формат – присъствено и онлайн. Повече информация за събитието можете да намерите на официалната му страница  https://edfor.varna.bg. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Инж. Пламен Китипов, заместник-кмет по строителството: До края на юни ще бъде направена рехабилитацията на най-критичните участъци от уличната мрежа във Варна

Метеорологичните условия могат да наложат промени в темповете на работа, особено при полагането на асфалтовата настилка, предупреди заместник-кметът Ремонтът на пътната настилка на Аспаруховия мост е сред приоритетите в работата на Общината, там ремонтните дейности ще приключат следващата седмица, стана ясно от думите на ресорния кмет Най-късно до края на […]