Община Варна организира празнична програма за 3 март

MadeInVarna
Община Варна организира празнична програма за 3 март

Община Варна организира чествания по повод националния празник 3 март, отбелязващ Освобождението на България.

Програмата започва в 10:00 часа на площад „Св. Св. Кирил и Методий“, където ще се състои тържествено издигане на националното знаме. 

Във времето от 11:00 часа до 12:00 часа ще бъдат положени цветя и венци на мемориалните паметници на воините – освободители в Морската градина. 

В 13:30 часа в парка-мемориал на воините – освободители в местността „Терасите“ в район „Вл. Варненчик“ също ще бъдат положени венци и цветя. 

Програмата продължава с празничен концерт-спектакъл „Но ний знаем“ от 17:00 часа във Фестивалния и конгресен център. Събитието се организира със съдействието на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. 

От 19:30 часа на площад „Антон Новак“ в Морската градина ще се проведе тържествена заря-проверка. 

Съорганизатори на събитията са Военноморските сили на Република България и Варненската и Великопреславска света митрополия. 

Като съпътстващи събития на 3 март, от 12:00 часа, в Морската градина ще бъде даден старт на 61-вата лекоатлетическа щафетна обиколка на Радио Варна. От 14:00 часа в Музея на Възраждането ще бъде представена книгата „Непознатите писма на Райна Попгеоргиева“ от Ивета Рашева. 

Част от програмата е и 68-мата ветроходна регата „Трети март“, която ще се проведе в периода от 1 до 5 март в акваторията на Варненския залив. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Транспортни проблеми поставиха граждани по време на първата приемна на заместник-кмета Христо Рафаилов

Заместник-кметът по бюджет и финанси Христо Рафаилов беше запознат с проблемите на живущите на ул. „Прилеп“ във Варна по време на първата си приемна. По думите на гражданите заради забавените ремонтни дейности по ВиК-инфраструктурата липсва обществен транспорт в района. От лятото на миналата година автобусна линия номер 23 е с […]