Община Варна осветява училище в цветовете на българското знаме и на НАТО

MadeInVarna
Община Варна осветява училище в цветовете на българското знаме и на НАТО

По случай отбелязването на 20-годишнината от присъединяване на страната ни към НАТО днес в 19.00 часа Община Варна ще освети символично сградата на ОУ “Георги С. Раковски“  в цветовете на българското знаме и в синия цвят на Алианса. В същата сграда се помещава и Гимназия с преподаване на чужди езици  „Йоан Екзарх“.

С това Варна се присъединява към инициативата на Министерството на външните работи и Националното сдружение на общините в Република България за осветяване на публични и общински обекти с цветовете и флаговете на страната ни и на Организацията на Северноатлантическия договор. Днес в същите цветове ще бъдат осветени обществени обекти в над 15 български общини.

Освен 20-годишнина от присъединяването на България към НАТО, през тази година Алиансът отбелязва и 75 години от своето създаване. Годишнините се отбелязват у нас с редица събития през цялата година, в знак на споделените ценности, взаимна защита, общи интереси и цели.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Кампанията „Аз вярвам и помагам“ разположи метален контейнер за капачки пред сградата на Община Варна

Познатият на всички варненци метален контейнер във формата на сърце, символ на кампанията „Аз вярвам и помагам“, вече е разположен пред сградата на Община Варна. Така институцията заявява своята подкрепа за мащабната благотворителна дейност.  Очакваме всички отново да бъдем заедно пред Катедралата в град Варна на 20 април, напомни по […]