Община Варна отличена за принос в развитието на художествената гимнастика

MadeInVarna
Община Варна отличена за принос в развитието на художествената гимнастика

Община Варна получи плакет за принос в развитието на българската художествена гимнастика. Отличието бе връчено от вицепрезидента на Българска федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова по време на Държавно първенство за девойки младша възраст до 10 години, което се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна. Наградени бяха  деятели, треньори, състезатели и съдии, представители на – КХГ „Грация“, КХГ „Чар – ДКС“, КХГ „Силвия“, КХГ „Надежда“ и КХГ „Черно море“, които със своя труд и всеотдайност са спомогнали за развитието на българската художествена гимнастика и за утвърждаване на нейния престиж.

 

През 2022-а година българската художествена гимнастика чества своята 70 годишнина. В рамките на Държавното първенство ще се проведе и изпращането на състезателката от клуб „Грация“ – Елвира Краснобаева с личен треньор Светлана Юриевна. Гимнастичката, която е в национален отбор девойки и ще представи България на предстоящото Европейско първенство по художествена гимнастика в Израел – 16-19 юни 2022 г. под ръководството на Райна Тошева – старши треньор и Габриела Грошева – помощник-треньор.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

475 свободни места са обявени за второ класиране в детските градини

475 свободни места за деца, родени през 2019 г., са обявени за второ класиране в детските градини, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. За яслените групи в градините незаетите места са 74 – за малчуганите, родени през 2020 г. и 2021 г. Електронната система за прием […]