Община Варна подкрепи събитие за разработване на софтуерни проекти

MadeInVarna
Община Варна подкрепи събитие за разработване на софтуерни проекти

Онлайн събитие за разработване на софтуерни проекти, т.нар. хекатон “Smart Solutions for Smart Varna”, ще се проведе безплатно за ученици и студенти от Варна в дните от 26-ти до 28 март, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Организатор на хекатона е МенторМейт и Икономическия университет, с финансовата подкрепа на  Община Варна.

Екипите ще могат да разработват софтуерни или хардуерни проекти, като избират сами технологиите и езиците, с които ще работят. На тяхно разположение ще бъдат и софтуерни специалисти с дългогодишен опит, които ще влязат в ролята на техни ментори и ще им помагат в реализацията на проектите. Част от темите, по които ще работят участниците, са ” Инфраструктура и околна среда”, “Дигитализация на образованието”, “Спорт и свободно време”, “Умен транспорт”, “Здравеопазване по време на пандемия” и други.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Търсят 36-годишен мъж от "Владиславово"

Търсят 36-годишен мъж от Варна. Изчезналият е Николай Андонов – Чикито от ж.к. “Вл. Варненчик” и е в неизвестност от сутринта на 22-ри март. “ТЪРСИ СЕ! Николай Андонов /36г./, който е в неизвестност от 22.03.21г. сутринта. Същият от известно време е дезориентиран. Молим всеки, който има информация да сподели!”, сподели […]