Община Варна разпореди незабавно премахване на огражденията около Кривото дърво

MadeInVarna
Община Варна разпореди незабавно премахване на огражденията около Кривото дърво
Снимка: Maggie Marino

По повод разпространена информация, че Община Варна е разрешила заграждане на кривото дърво в Морската градина, ви информираме, че това не отговаря на истината.

Съгласувано е представяне на изложба на фигури на динозаври на фирма “Пуко енд пука ейджънси” в района около дървото, за периода от 02.04. до 02.07.2021 г., съобщават от отдел “Опазване на обществения ред”.

След подаване на сигнал днес, че се поставят неправомерно заграждения около кривото дърво, е извършена проверка. Разпоредено бе действията да се преустановят. Оградата е премахната незабавно. Събитието няма да се проведе.

Информацията е на пресцентъра на Община Варна.

По-рано през деня се надигна вълна от възмущение, след като един от символите на Варна – кривото дърво в Морската градина, беше оградено с огради заради изложба на фигури на дракони.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Видео: "Спартак" Варна победи "Светкавица" с 2-0

Снимка: Maggie Marino“Спартак” Варна победи “Светкавица” Търговище с 2:0 в дербито на 21-ия кръг на Трета лига – Североизточна група. Йоан Маринов реализира победните две попадения в 12-ата и 48-ата мин. Асистираха му Юнуз Юнуз и Янчо Андреев. След победата варненци дръпнаха с 6 точки на върха. Мачът започна с […]