Община Варна ще инвестира над 2,2 млн. лева в спортна инфраструктура

MadeInVarna
Община Варна ще инвестира над 2,2 млн. лева в спортна инфраструктура

Над 2,2 млн. лева ще бъдат инвестирани в развитието на спортната инфраструктура във Варна, става ясно от проектобюджета за 2021 г. Общината е заделила близо 1,2 млн. лева за реконструкцията  на стадион „Спартак“. Предстои изграждане на т. нар. фенска трибуна и облагородяване на прилежащите пространства.
През 2021 г. ще бъде извършен основен ремонт и на залата за борба в спортен комплекс „Простор“. Залата ще придобие изцяло нов облик, а това ще струва на местната хазна 917 хил. лева.
За любителите на екстремните спортове ще бъдат изградени скейтборд зони. В тазгодишния бюджет са заложени 25 хил. лева за обследване и проектиране на такива съоръжения на територията на общината.
През 2021 г. общината ще продължи да подкрепя финансово спортните клубове, бе изтъкнато на днешното заседание на ПК „Младежки дейности и спорт“. В бюджета за материално стимулиране на клубовете са заделени 500 хил. лева, с 50 хил. повече спрямо предходната година.
Членовете на комисията дадоха съгласието си за финансово подпомагане на няколко варненски клуба, но предстои исканията да бъдат разгледани и от ПК „Финанси и бюджет“. Един от клубовете е БК „Черно море Тича“, който е отправил молба за финансова помощ от 250 хил. лева, необходими за продължаване и завършване участието на представителния мъжки отбор в Националната баскетболна лига за сезон 2020/2021 г. и подсигуряване на сезон 2021/2022 г. Голяма част от средствата ще бъдат насочени и за подсигуряване на Детско-юношеската школа, посочват от клуба.
ФК „Тополи 2010“ иска от общината 100 хил. лева, които ще бъдат инвестирани в изграждане на помощно игрище към основното с цел осигуряване на нормални условия за развиване на младежкия футбол.
Помощ поиска и АРТ Рейсинг – един от автомобилните клубове във Варна. Спортният календар за 2021 г. включва 6 състезания – 3 международни и 3 национални, като желанието на клуба е да получи общинско финансиране за 1 международна и 1 национална надпревара в размер на 43 500 лева без ДДС.
Съветниците от ПК „Младежки дейности и спорт“ дадоха положително становище за осигуряване на финансови средства на МФК „Спартак“ (Варна)  в размер на 15 000 лв. за участие в Шампионска лига по плажен футбол 2021. Предвижда се турнирът на победителите в първенствата на всички държави на континента да се проведе между 28 май и 6 юни 2021 г. в гр. Назаре, Португалия.

Следваща Новина

Започва проект "България - Русия: многопланово регионално партньорство"

Центърът на промишлеността на Република България в Москва, Националното туристическо представителство на Република България в РФ и Българският културен институт в Москва инициират съвместен проект “България – Русия: многопланово регионално партньорство”. Целта е да се окаже съдействие, в рамките на компетенциите на съответните институции, на български организации, отрасли, компании, засегнати […]