Започва проект “България – Русия: многопланово регионално партньорство”

MadeInVarna
Започва проект “България – Русия: многопланово регионално партньорство”

Центърът на промишлеността на Република България в Москва, Националното туристическо представителство на Република България в РФ и Българският културен институт в Москва инициират съвместен проект “България – Русия: многопланово регионално партньорство”. Целта е да се окаже съдействие, в рамките на компетенциите на съответните институции, на български организации, отрасли, компании, засегнати от кризата, които работят на руския пазар или имат интерес към установяване на контакти с руски партньори. Информация за проекта бе получена в Община Варна от Катя Жекова, аташе по туризма и първи секретар в Посолството на Република България в Руската Федерация.

Проектът цели системно запознаване на заинтересованите структури, компании от България и Русия с добри производствени, търговски, туристически практики, повишаване на експортната култура, трансфер на знания и технологии, адаптиране на стоките и услугите към изискванията на новото време, към нуждите на българския и руския пазар, представяне специфичните качествени изисквания за отделни стокови групи, услуги и др. между различните икономически отрасли, туризма и културата като основа за многопланово партньорство.

Проектът предвижда:
Организиране на двустранни срещи съвместно с представители на федерални и регионални администрации и отраслови организации, ТПП, представители на бизнеса и заинтересовани структури на регионите на РФ, с цел установяване на конструктивен диалог и планиране на конкретни действия, свързани с  взаимноизгодно многопланово партньорство в областите на икономиката, туризма и културата.

Организиране на двустранни бизнес форуми с участието на руски и български заинтересовани структури и компании, предоставящи възможност за презентации на различни проекти, компании, продукти и услуги пред заинтересовани потенциални партньори. Целта е разкриване на допълнителни възможности за насърчаване на търговското, индустриално сътрудничество между български структури и компании и техни руски партньори, засилване на партньорството в областта на туризма, връзките в сферата на културата.

Организиране на съпътстващи културни мероприятия, които да допълват и обогатяват двустранните българо-руски срещи и форуми.

Издаване и разпространение на информационен бюлетин на български и руски език с презентиране на теми и участници в проекта.

Проектът: „България – Русия: многопланово регионално партньорство“ ще стартира през месец април 2021 г. в онлайн формат, като в бъдеще ще се използват различни форми на провеждане на събитията, в зависимост от санитарно-епидемиологичните ограничителни мерки в България и Русия.

Програмата за 2021 г. ще бъде публикувана на 10 март т.г. на сайта на Центъра на промишлеността на Република България в Москва (ЦПРБ) www.cprb.ru

Всички желаещи за участие в проекта трябва да изпратят потвърждение до 26.02.2021 г., включително и за първото мероприятие през месец април 2021 г.

За тази цел е необходимо да бъде попълнена онлайн анкета на линковете:
https://forms.gle/xFCVpJbYKjLpmX2J7 (на български език) или
https://forms.gle/ZWmwAohp6Ht7UZ5Z9 (на руски език)

Въпроси, свързани с попълване на анкетите и участие в проекта, могат да се изпращат на е-mail: project2021@cprb.ru


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

За първи път Варна ще е домакин на четири европейски първенства и една световна купа

1,8 млн. лева ще е бюджетът за общинската програма „Спорт“ за 2021 г. Той е с почти 200 хил. лева повече спрямо предходната година. Това бе изтъкнато на днешното заседание на ПК „Младежки дейности и спорт“, на което беше одобрена финансовата рамка. Фокусът тази година ще е върху организацията на […]