Община Варна ще помогне за осигуряване на противопожарен екип в КК „Златни пясъци“ за летния сезон

MadeInVarna
Община Варна ще помогне за осигуряване на противопожарен екип в КК „Златни пясъци“ за летния сезон

Подготовката на летния сезон бе обсъдена по време на първото заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма  

Община Варна ще помогне за осигуряването на постоянен противопожарен екип на територията на КК „Златни пясъци“ за трите месеца на активния туристически сезон. Това заяви по време на първото заседание на новия Консултативен съвет по въпросите на туризма кметът Благомир Коцев, който е и негов председател. Командированите от вътрешността на страната пожарникари биха могли да бъдат настанени в общинската почивна база на „Златни пясъци“, която е в добро състояние, след ремонт, стана ясно по време на срещата. 

По силата на споразумение между Община Варна и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГД ПБЗН) допреди две години в курортния комплекс е бил базиран един противопожарен екип и един специализиран автомобил. През сезони 2022 и 2023 се е разчитало единствено на екипите на противопожарната служба във Варна. 

За това лято е необходим един базиран автомобил и командироването на допълнително служители за периода от 15 юни до 15 септември. Причината е, че най-краткото време, за което противопожарен екип може да достигне от града до последните хотели на курорта, е над 20 минути, посочват от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. 

По време на първото заседание хотелиерските организации отчетоха, че много от базите ще бъдат отворени още на 1 май и по време на великденските празници. 

Припомняме, че в консултативния съвет участват представители на браншовите организации, РЗИ, Агенция по безопасност н храните, Областно пътно управление , Бюрото по труда и други институции. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

20 нови японски вишни радват варненци в Морската градина

Най-новите попълнения на дървесния фонд на Морската градина  – 20 броя млади японски вишни, вече радват с цветовете си варненци. Дръвчетата, които са дарени на Община Варна, са засадени миналата година от Общинско предприятие „Управление на проекти и озеленяване“, което се грижи за най-големия варненския парк. Вишните са в близост […]