Обучават майсторски класове в лятната академия “Варненско лято”

MadeInVarna
Обучават майсторски класове в лятната академия “Варненско лято”

Майсторските класове в Лятната академия на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ събират млади артисти, които искат да се развиват. Класовете се водят от проф. Минчо Минчев – цигулка,  Димитър Буров – цигулка и виола, Емил Иванов – оперно пеене. Най-изявените участници ще представят постиженията си в концерти в Градската художествена галерия.

Днес, 20 юли, от 19 ч. е представянето на майсторския клас на Димитър Буров по цигулка и виола. На 21 юли, в същия начален час ще се изявят най-добрите участници в майсторския клас на проф. Минчо Минчев по цигулка, а на 22 юли – класът по оперно пеене на Емил Иванов. Много млади цигулари идват във Варна с надеждата да заслужат честта да свирят на цигулка от фонда на проф. Минчо Минчев, утре ще стане ясно кои млади таланти ще вземат в ръце някой от инструментите на българския виртуоз.

ММФ „Варненско лято“ 2021 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата, Национално училище по изкуства „Добри Христов“, Театрално-музикален продуцентски център – Варна, и със съдействието на Градската художествена галерия “Борис Георгиев”, Регионален исторически музей, Дворец на културата и спорта – Летен театър и Фестивален и конгресен център – Варна, и финансовата подкрепа на спонсори.

Следваща Новина

Минералната вода на чешмата до басейн "Приморски" е негодна за пиене

Минералната чешма до басейн “Приморски” е негодна за пиене. Това сочат данни от извършена проверка от РЗИ- Варна в периода 14.07-19.07.2021 г., резултатите от която бяха получени днес в Община Варна. Данните сочат, че в минералната вода има превишение на максималната стойност на желязото – 396+8 mg/l при норма-200mg/l. А […]