Обществените трапезарии раздават дарени хранителни продукти

MadeInVarna
Обществените трапезарии раздават дарени хранителни продукти

Дарени хранителни продукти ще бъдат раздадени в двете обществени трапезарии, които осигуряват в делничните дни храна за хората в неравностойно положение. Стоките засега са  3 000 кисели млека, едната от трапезариите допълнително ще дава млечен десерт и зърнена закуска, съобщи Таня Василева, директор на дирекция “Социални дейности” към Община Варна. Социални услуги на територията на общината продължават да работят в ситуация на извънредни мерки.

 

Домашният социален патронаж обслужват 550 потребители, на които се предоставя готвена и суха храна в домовете им, извършват се покупки на хранителни продукти от първа необходимост и заплащат сметки на потребителите. Служителите настаняват по спешност самотни възрастни хора, за които няма кой да полага грижи.

 

Център „Домашна грижа“ и услугата „Домашен помощник“ подпомагат ежедневния бит на потребителите с почистване на дома и приготвяне на храна в домашни условия. Лицата с тежки увреждания, с определена първа група с чужда помощ, ползват социалната услуга „Лична помощ“, която дава възможност за персонални грижи в домашна среда за задоволяване на ежедневни потребности.

 

Приютът за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица продължава да обслужва потребители в режим на задължително спазване на предписанията на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и съгласно издадените заповеди на кмета на община Варна.

Социалните услуги в общността, които в  нормални условия предоставят почасова работа с потребителите /центрове за обществена подкрепа, центрове за социална рехабилитация и интеграция, дневни центрове/, са в режим на дистанционно функциониране, като извършват консултации по телефона или онлайн, включително оказват психологическа и социална подкрепа.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Слави обяви: Дарявам 100 000 лв. на медицинските сестри и санитари в Александровска болница

Преди минути Слави Трифонов обяви, че ще направи дарение на медицинските сестри и санитари на Александровска болница, които се борят с коронавируса. То ще бъде в размер на 100 000 лв. “Уважаеми сънародници, винаги съм знаел, че Остап Бендер е прав. Той казва: “Проблемът със спасяването на давещите се е […]