Слави обяви: Дарявам 100 000 лв. на медицинските сестри и санитари в Александровска болница

MadeInVarna
Слави обяви: Дарявам 100 000 лв. на медицинските сестри и санитари в Александровска болница

Преди минути Слави Трифонов обяви, че ще направи дарение на медицинските сестри и санитари на Александровска болница, които се борят с коронавируса. То ще бъде в размер на 100 000 лв.

“Уважаеми сънародници, винаги съм знаел, че Остап Бендер е прав. Той казва: “Проблемът със спасяването на давещите се е проблем на самите давещи се”. И тъй като, ние, всички, заедно сме попаднали в момента в едно блато, явно ще трябва сами да се оправяме. Всеки както може и с каквото може. И ето аз, лично, реших следното.
Тъй като в Александровска болница има 35 души – медицински сестри и санитари, които са в пряк досег с болните от коронавирус, а заплатите им, благодарение на българското правителство, са унизителни. Затова, аз реших, лично, да даря 100 000 лева за допълнителни възнаграждения за медицинските сестри и санитарите от Александровска болница, които се грижат за болните от коронавирус. Ще го кажа още веднъж. Лично дарявам 100 000 лева за допълнителни възнаграждения на медицинските сестри и санитарите от Александровска болница, които директно, ежедневно се грижат за болните от коронавирус.
Това правя аз. Но “то” не съм само аз. Ами “то” сме “ние”. И като казвам “ние”, се сетих за капачки за кувьози, пари за “Българската коледа”, пари за един милион благотворителни акции..
А си мисля, че има една група хора, които стоят отстрани на всичко това.
Те получават големи заплати – от нашите пари!
Те получават огромни субсидии – от нашите пари!
Те непрекъснато измислят рестрикции за нас – техните работодатели!
Работят само три пъти седмично за тези пари. И сега, според мен, е времето да покажат, че са част от нас.
Затова, призовавам българските депутати, както и министрите от правителството, както и българския президент да дарят парите от заплатите си в тази криза за конкретни мерки за справяне със заразата от коронавирус. Както и субсидиите. Българските партии от парламента държат парите си на влог. Сега е време да ги използват за “ползу роду”.
Ето, аз правя каквото мога, вие правите каквото можете, айде да видим какво могат българските политици.”
Следваща Новина

Девет машини дезинфекцират над 400 автобусни спирки във Варна

Девет машини на сметопочистващите фирми децинфекцират всеки ден над 400 автобусни спирки във Варна. Обработките се извършват с  разтвор на натриев хипохлорид. По три са машините, които работят на територията на районите “Приморски” и “Одесос”, дезифкекцират се и спирките по пътя за курорта Златни пясъци. По една машина работи в […]