Обвинения за отглеждане и за държане на марихуана в къща в град Шабла повдигнаха на 38-годишен мъж от Варна

MadeInVarna
Обвинения за отглеждане и за държане на марихуана в къща в град Шабла повдигнаха на 38-годишен мъж от Варна

Районна прокуратура – Добрич повдигна две обвинения на 38-годишния В.П. от Варна за отглеждането на 86 растения от рода на конопа и за държане, без надлежно разрешително, на марихуана – престъпления по член 354в, ал. 1 и по 354а, ал. 3, т. 1 от НК.
На 20 април, в къща в град Шабла, където обвиняемият пребивавал под наем, била намерена оранжерия за производство на наркотични вещества. Избеното помещение на дома било оборудвано с всичко необходимо за отглеждане на марихуана – лампи, вентилатори, озонатори, климатик. Там били намерени и иззети 86 растения, засадени в саксии.
Отделно от растенията били намерени три буркана с 42 парчета смолисто вещество – хашиш с тегло 80 грама, три буркана със суха тревиста маса – марихуана, както и още девет пакета със същото съдържание – общо 2 кг и 100 грама.
Под надзора на Районна прокуратура – Добрич работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава. В.П. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои в съда да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда – „задържане под стража“, спрямо него.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Вицепремиерът Марияна Николова участва в откриването на 14-ти Черноморски туристически форум

Вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова участва в откриването на Четиринадесетия черноморски туристически форум на тема „Рестарт на туризма – нова надежда“. “Пандемията от COVID-19 постави света пред нови предизвикателства, за които трябваше бързо да търсим решения. На първо място на изпитание бе поставено здравето ни, а […]