Около 200 участници се включиха в 50-ото състезание по ориентиране за Купа „8-ми декември“

MadeInVarna
Около 200 участници се включиха в 50-ото състезание по ориентиране за Купа „8-ми декември“

Около 200 участници се включиха в 50-ото юбилейно издание на състезанието по ориентиране за купа „8-ми декември“, което се проведе в КК „Златни пясъци“. Надпреварата се организира от СКО „Академик“, с подкрепата на Община Варна.

Участниците бяха разделени в 22 възрастови групи. При дамите, най-бързо маршрута от 4 км премина Наталия Атанасова от варненския СКО „Бегун“, следвана от Лидия Иванова „Компас крос“ /Русе/ и Виктория Генева СКО „Бегун“. При мъжете, маршрутът беше 4,5 км., а първи става Владимир Атанасов, следван от Стефан Димитров от „Компас крос“ и Милен Русев, от „Бегун“. Във възрастова група М45, на победителя Даниел Николов, бе връчен специален приз „Краси Митев“, като с наградата домакините почитат паметта на един от своите състезатели.

В отборната надпревара с най-много точки и носител на 50-ата Купа „Академик“, стана СКО „Бегун“ с 200 т пред „Мадарски конник“ /Шумен/ със 191 т. и „Абритус“ /Разград/ със 159 т. Извън стълбичката са тимовете на „Компас крос“, „Вариант 5“ /Търговище/, „Добротица“ /Добрич/ и „Истрос“ /Русе/. По традиция домакините не участват в отборното класиране, съобщиха от дирекция „Спорт“ към Община Варна.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Президентът Румен Радев удостои журналиста Симеон Идакиев с Почетния знак на държавния глава

Президентът Румен Радев удостои днес журналиста Симеон Идакиев с Почетния знак на държавния глава по случай 80-годишнината на изтъкнатия журналист и общественик. Отличието е за приноса на Симеон Идакиев към развитието на българската журналистика и за популяризирането на българското и световното културно и природно наследство. Президентът връчи почетния знак в […]