Оранжерия за отглеждане на марихуана е разкрита в гараж във Варна

MadeInVarna
Оранжерия за отглеждане на марихуана е разкрита в гараж във Варна
Снимки: МВР

Операцията е проведена от криминалисти на ОДМВР-Варна, под наблюдението на прокуратурата; задържан е 50-годишният собственик на помещението.

Полицейските действия са осъществени вчера. В хода на операцията криминалистите предприели претърсване в гараж на къща в областния град, приспособена за оранжерия за отглеждане на марихуана. В него имало изградени вентилационна, напоителна и осветителна системи. От помещението са иззети 106 стръка растения – канабис, отглеждани в пригодени за саксии найлонови чували с пръст, и 125 литра течен тор, разпределен в туби.
Задържан, като заподозрян за извършител на деянието, е 50-годишен мъж от Варна, познат на МВР. При задържането му в него са намерени и иззети 25 700 евро и малко над 4100 лв.
Разследването по случая продължава под надзора на прокурор при Районна прокуратура Варна, в рамките на образуваното досъдебно производство.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Христо Иванов: Сценарий за нови избори не е трагедия, да не се плашим да питаме хората

Снимки: МВР“Демократична България” няма да подкрепи направеното в социалните мрежи предложение от премиера Бойко Борисов за съставяне на експертен кабинет с хоризонт до края на 2021 г. Това каза съпредседателят на обединението Христо Иванов в предаването “Лице в лице” по Би Ти Ви. “Ако Слави Трифонов вземе мандат и предложи […]