Още 18 паралелки във Варна започват работа по модела “Едно към едно”

MadeInVarna
Още 18 паралелки във Варна започват работа по модела “Едно към едно”

Новата учебна година във Варна ще започне с въвеждането на модела за работа “Едно към едно” в още 18 паралелки. Това е модел, при който всеки ученик и преподавател разполага с лично електронно устройство за учене. 

Община Варна първа в страната създаде програма и подкрепи финансово училищата за въвеждането на този начин на работа. Така общо обхванатите деца ще станат над 1000, а повече от 200 преподаватели от 13 училища преминаха през серия от обучения за работа с технологиите на Google. 

Това обяви кметът на Варна Иван Портних при откриването на Втория международен образователен форум „Качеството на образованието в условията на дигитална трансформация и спецификата на поколенията“, който се провежда до 9-ти септември във Варна. Организатор на събитието е дирекция “Образование и младежки дейности” на Община Варна, в партньорство с МОН, НСОРБ и други институции в морската столица. Форумът се провежда в Икономическия университет, а в него участват над 200 експерти от 9 държави – България, Румъния, Финландия, Полша, Испания, Кипър, Гърция, Турция, Италия. Свои представители имат Съюзът на работодателите в системата на народната просвета, Сдружението на директорите в средното образование и Синдиката на българските учители.
Кметът Иван Портних припомни още, че миналата година Варна се присъедини към градовете с Google – референтни училища чрез Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи – най-новото в града, което ежедневно използва дигиталните технологии за обучение на учениците по всички предмети. “Като Град на Знанието и привлекателен център за обучение, на Варна и отива да бъде домакин на събитие, поставило в центъра на своето внимание качеството на образованието чрез дигитализация”, заяви Иван Портних и пожела успех на срещата. 

По време на форума на място или онлайн участниците ще споделят опит по теми, свързани с предизвикателствата и новата философия на образованието, обучението на децата, родени в ерата на дигитална трансформация, възможностите за повишаване качеството на образованието и съвременните модели на обучение. Повече информация и програмата на форума тук: edfor.varna.bg


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Започва Световният фестивал на анимационния филм

XVIII Световен фестивал на анимационния филм започва във Варна днес, 7-ми септември, от 19 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна.  Събитието се реализира с финансовата подкрепа на фонд „Култура“ към Община Варна.И тази година селекционната комисия на СФАФ е избрала най-добрите филми от Европа и […]