Осъдиха мъж, счупил носа на колега на пътя

MadeInVarna
Осъдиха мъж, счупил носа на колега на пътя

Районен съд – Варна призна за виновен 31-годишен подсъдим за телесна повреда и го осъди на една година лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание бе отложено с 3 години изпитателен срок.

Инцидентът възникнал на 16 май миналата година, разказват от пресслужбата на съда. Подсъдимият закарал с автомобила си свои близки да пазаруват от магазини в района на пазара, като спрял на улица „Дрин“ и останал да ги изчаква вътре в колата. Спътниците му пресекли неправилно улицата, на необозначено като пешеходна пътека място, поради което друг водач със служебен автомобил подал предупредителен звуков сигнал с клаксона. Подсъдимият решил да последва другия шофьор и да се саморазправи с него. На следващото кръстовище на ул. „Дрин“ с бул. „Вл. Варненчик“, при изчакване на червен светофар, той приближил и отворил рязко шофьорската врата на служебния автомобил пред него, като без предупреждение нанесъл няколко удара с юмрук на водача му. В резултат на това подсъдимият причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на носните кости, с последвало стеснение и изкривяване на носната преграда, обусловило постоянно разстройство на здравето на пострадалия.
31-годишният подсъдим е с чисто съдебно минало. Той бе осъден да заплати на пострадалия гражданския ищец по делото обезщетение от 4000 лева за причинените му неимуществени вреди. В негова тежест са още държавната такса върху уважения граждански иск и сторените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Стрелба в центъра на Москва, има убити

Трима души са загинали, а други трима са ранени, след като мъж с униформа открил огън до централата на руската Федерална служба за сигурност, съобщава Нова Тв. Нападателят се барикадирал в съседна сграда, но малко по-късно е ликвидиран от спецчастите. Първоначалната информацията за трима нападатели не е потвърдена от полицията. Целият […]