От 19 април започва изплащането на 120 лв. за хранителни продукти на над 390 000 пенсионери

MadeInVarna
От 19 април започва изплащането на 120 лв. за хранителни продукти на над 390 000 пенсионери

Над 390 000 пенсионери в страната с пенсии от 300, 01 лв. до 369 лв. ще получат еднократно по 120 лв. за хранителни продукти. За финансовата подкрепа не е необходимо да се подават допълнителни заявления, тъй като информацията вече е налична от Националния осигурителен институт. Изплащането започва от 19 април чрез дирекциите „Социално подпомагане“ (ДСП) и ще става по същия начин както на правоимащите лица се предоставят пенсиите – по пощата или по банков път. Очаква се до 26 април сумите да бъдат по сметките на всички пенсионери или те да могат да си ги вземат в пощенските станции.
Ако гражданин не получи дължимите средства в пощенската станция, от която обикновено взима пенсията си, трябва да се обърне към ДСП по местоживеене за уточняване на актуалния му адрес. След това ще бъде включен в списъците.

Следваща Новина

През тази седмица започват надпреварите част от XXI-та Варненска универсиада

На 10 април състезанията се откриват в двора на Варненска търговска гимназия „Г. С. Раковски“, където започва турнира по стрийтбол 3х3 от 11.00 часа. Предварителни заявки за участие са подали 7 мъжки и 4 женски отбора от пет университета. Най-популярният спорт футбола ще се проведе на спортната бази на ОСРК […]