Отборен шампион на България е СК Ракетлон-Варна

MadeInVarna
Отборен шампион на България е СК Ракетлон-Варна

СК Ракетлон е с титла от завършилия Държавен отборен шампионат по бадминтон за 17-годишни. Състезанието се проведе в Многофункционална спортна зала 1ЕГ/Варна.

След изненадваща загуба от НСА-София с 3:2 в първия ден, юношите на СК Ракетлон-Варна успяха отново да се върнат в борбата за титлата и в последните две най-трудни срещи отстраниха отборите на Хасково с 3:2 и Стара Загора с 4:1.
Това е трета национална титла (2019/2021/2023) за отбора в състав: Стилиян Стоименов, Владимир Щерев, Мартин Стратиев, Валери Боевски, Цветомир Дрянов.

Точно една точка не достигна на девойките за да повторят супер успеха от 2021 (двата отбора юноши и девойки станаха шампиони на България в една календарна година)! След като в директните двубои не успя да се излъчи победител, в крайното класиране отборът на Хасково с 1028т стана първенец, вицешампион – СК Ракетлон с 1027т, на трето място се класираха девойките на Русе с 965т.

Отбор девойки на СК Ракетлон: Рея Кирчева | Диляна Ангелова | Габриела Джолева | Десислава Анастасова | Александра Стратиевa

Треньори: Сибо Атанасов, Ирена Атанасова


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

9 състава от Варна и областта взеха участие в Девети национален фестивал на клубовете за народни хора „Автентични ритми”

17 състава с над 240 участници се включиха в Девети национален фестивал на клубовете за народни хора „Автентични ритми” Нови Пазар. Те бяха от общините Шумен, Варна, Провадия, Суворово, Дългопол, Велики Преслав, Нови пазар, Каспичан и Ветрино. В първа категория танцовите групи изпълниха по две автентични хора, като едното от […]