Откриха изложба „Космодрум: Космически истории от миналото“ във Варна

MadeInVarna
Откриха изложба „Космодрум: Космически истории от миналото“ във Варна

Изложбата „Космодрум: Космически истории от миналото“ бе открита снощи в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” по инициатива на Ралица Герасимова, куратор на културното пространство ReBonkеrs във Варна. 

Събитието е посветено на 35-та годишнина от полета в Космоса на Александър Александров, които ще бъдат навършени на 7-ми юни. Специално  място в изложбата заема скафандърът на космонавта,  предоставен от неговия роден град Омуртаг. 

Гост на събитието бяха кметът на Варна Иван Портних, Коста Базитов, зам.-кмет, представители на културната общност в града. 

Изложбата е част от антропологично изследване на Ралица Герасимова, което се занимава със съпреживяването на космическата ера и надпреварата за Космоса. Предвидени са и две лекции – едната за историята на българската космонавтика, а другата за библиотека “Галактика”. Проектът се реализира с подкрепата на Община Варна, Национален фонд „Култура“ и пространство “ReBonkеrs”.

Изложбата може да бъде разгледана до 4-ти април 2023 г.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Гората.бг подарява 15 000 дръвчета на варненци

Гората.бг  ще подари 15 000 плодни, медоносни и горски дръвчета на хората от Варна и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ. Ще подаряваме плодни – дюли, кайсия (зарзала), орехи, череши (махалебка, дива), както медоносни ясен, явор, липа, дъб цер, туи, красиви и ароматни текоми, люляци, златен дъжд, акация […]