Отмениха забраната за провеждане на културни и развлекателни събития във Варна

MadeInVarna
Източник: Бнр
Отмениха забраната за провеждане на културни и развлекателни събития във Варна

Областният управител на Варненска област Стоян Пасев обяви ново решение на щаба, според което се отменя вчерашната заповед за забрана на сценични прояви, както и посещения в галерии и музеи на територията на областта заради повишената заболеваемост и намаляването на леглата в здравните заведения за лечение на болни от коронавирус. Той обясни, че след вчерашното решение е започнала кампания на политизиране на ситуацията, особено що се отнася до отбелязването на 100-годишнината на Драматичен театър “Стоян Бъчваров” и затова той призовава на събитието да присъстват както е според заповедта на министистерството на здравеопазването само 120 души.

 

Стоян Пасев каза още, че продължават масираните проверки в заведения, молове, зали за танци от инспектори от РЗИ и другите ангажирани институции ще бъдат налагани сериозни глоби, ако ограниченията не се спазват. За съжаление,посочи той, броят на болните се увеличава, само 10 са свободните легла в интензивните отделения.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Хванаха обирджиите на магазин в "Чайка"

След оперативно – издирвателни действия са установени и задържани 21-годишен мъж от Варна и 23-годишен мъж от Девня и двамата известни на МВР. Установено е, че на 25.02.2021 г., около 02:25 ч., чрез заплаха с оръжие на служител в хранителен магазин в жк „Чайка“ са извършили грабеж на 400 лв. […]