Отменят тържествата на Шипка

MadeInVarna
Отменят тържествата на Шипка

Община Габрово отменя създадената организация по провеждане на църковно-военен ритуал на връх Шипка, във връзка с постъпило, от главния държавен здравен инспектор, писмо по повод нарастващия брой на случаите на коронавирус в страната.

Според доц. д-р Ангел Кунчев струпването на голямо множество хора от различни населени места крие риск от разпространяване на COVID-19 и в тази връзка провеждането на организирани тържества е нецелесъобразно.

В памет на загиналите за свободата на България, на 3 март в Габрово, от 09:30 часа ще бъде отслужена панихида в храм „Успение на Пресвета Богородица“, а в 10:00 часа ще бъде издигнат националният флаг на пл.“Възраждане“, съобщиха от общината.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Манолова към премиера и вътрешния министър: Къде е охраната на машините?

Господин министър, къде е охраната? Борисов, нормално ли е в европейска държава машините за гласуване да са в частен склад? Това попита председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Плевен днес. Министърът на МВР да поеме пълната отговорност за охраната на машините за гласуване. Държавата е […]