Парламентът прие предложението на ИТН на образуване на секциите в чужбина

MadeInVarna
Парламентът прие предложението на ИТН на образуване на секциите в чужбина

Парламентът прие предложението в Изборния кодекс за броя и начина на образуване на секциите извън страната.

“За” текста гласуваха 117 народни представители, “против” -8 и “въздържали се” – 107, с което той бе приет. Въздържаха се по текста парламентарните групи на ГЕРБ – СДС и на “БСП за България”.

Предложението предвижда избирателните секции извън страната да се образуват, където има дипломатическо или консулско представителство и при наличие на не по-малко от 40 избиратели, както и в местата, в които на проведени до 5 години преди изорния ден избори е имало образувана поне една избирателна секция, в която са гласували не по-малко от 100 избиратели.

Също така се предлага извън тези случаи по преценка на ръководителите на дипломатическите и консулските представителства въз основа на общия брой подадени заявления или на общи брой на гласувалите на предходни избори, включително и когато броят на подадените заявления за определено място, е по-малък от 40.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Вицепремиерът Марияна Николова пред посланика на Великобритания: Министерството на туризма ще положи максимални усилия да осигури комфорта на почиващите у нас британски граждани

В навечерието на летния сезон на 2021 година бих искала да Ви уверя, че Министерството на туризма ще положи максимални усилия да осигури комфорта на почиващите у нас британски граждани, за които България е позната и разнообразна дестинация за ваканция. Давам ясно послание, че страната ни взе всички необходими мерки, […]