Вицепремиерът Марияна Николова пред посланика на Великобритания: Министерството на туризма ще положи максимални усилия да осигури комфорта на почиващите у нас британски граждани

MadeInVarna
Вицепремиерът Марияна Николова пред посланика на Великобритания: Министерството на туризма ще положи максимални усилия да осигури комфорта на почиващите у нас британски граждани

В навечерието на летния сезон на 2021 година бих искала да Ви уверя, че Министерството на туризма ще положи максимални усилия да осигури комфорта на почиващите у нас британски граждани, за които България е позната и разнообразна дестинация за ваканция. Давам ясно послание, че страната ни взе всички необходими мерки, за да затвърди имиджа си на една сигурно място за туристически посещения. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова по време на разговора си с Н.Пр. Роб Диксън, извънреден и пълномощен посланик на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия.
Министър Николова уточни, че традиционно стотици хиляди британски туристи се наслаждават всяка година на нашето Черноморие, в зимните ни курорти, в София и най-големите ни градове. “Вземайки под внимание гореизложеното и факта, че България излиза от третата вълна на коронавируса и броят на новозаразените намалява с всеки изминал ден, както и че темповете на ваксинация в страната ни се ускоряват, вярвам че британските власти ще класифицират страната ни като „зелена дестинация“ с предстоящото облекчаване на мерките в Обединеното кралство”, каза министърът. По думите ѝ това ще бъде изключително полезно решение в посока нарастване на туристопотока, и още един безспорен акт на приятелство и солидарност от един от най-значимите партньори на България.
Вицепремиерът поясни, че Великобритания е един от най-важните пазари за туризъм и разясни възможностите за влизане в България през предстоящия летен сезон. „Надявам се, че властите на Острова също ще облекчат начините за влизане на български граждани във Великобритания. Това би било много полезно решение“ бе категорична тя.
Министърът обърна внимание и на факта, че е осъществен голям напредък по отношение на ваксинирането на работещите в бранш, което дава огромни надежди за едно спокойно и безопасно лято. „Местните здравни власти и Министерството на туризма са предприели необходимите мерки по българските курорти и туристически дестинации, за продължаването на ваканционния период без риск от заразяване с COVID-19 за гостите“, поясни още тя.
От своя страна британският посланик Роб Диксън заяви, че ситуацията във всички страни се променя много динамично, като се очаква на 10 май британските власти да обявят т.нар. светофарна система, според която ще бъдат класифицирани различните държави и съответно начините за влизане в Обединеното кралство. „Тази система ще бъде обновявана на всеки две седмици“, уточни той. По думите му България традиционно е посещавана от голям брой британски граждани и се надява тази тенденция да се запази и запаред.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

От 1 май отпада изискването магазините за хранителни стоки да осигуряват „зелен коридор“ за възрастни хора

От 1 май, събота, отпада изискването магазините за хранителни стоки да осигуряват „коридор“ за пазаруване на възрастни хора в часовия диапазон от 8.30 ч. до 10.30 ч. Това нарежда министърът на здравеопазването със своя заповед, издадена днес, 29 април. През месец май присъственият учебен процес на учениците от 5-ти до […]