Пенка Георгиева: Г-н Министър, оставете лекарите да ни лекуват и престанете да плашите хората

MadeInVarna
Пенка Георгиева: Г-н Министър, оставете лекарите да ни лекуват и престанете да плашите хората

Позиция на Пациентски организации „Заедно с теб“ с председател Пенка Георгиева относно спирането на плановия прием, плановите операции и плановите дейности.
Спирането на плановите операции, плановите приеми и дейности показва пълна безотговорност към пациентите от страна на Министерство на здравеопазването.
За нас е ясно вече, че добри намерения и добри грижи от страна на управляващите липсват и всичко това застрашава живота и здравето на нуждаещите се пациенти.
Министерството на здравеопазването незнайно защо се превърна в Министерство на коронавируса и ваксините.
Лекарите и медицинските специалисти се научиха както да се предпазват, така и да пазят нас, пациентите. Вече са налични надеждни тестове, има обособени сектори за лечение на ковид. Нещо повече – въведената диагностика при хоспитализация спомага за своевременното установяване на случаите с коронавирус и адекватното насочване за лечение. Има голяма група преболедували и ваксинирани.
Министерство на здравеопазването се управлява абсолютно неадекватно, с насаждане на страх, напрежение и създаване на хаос за сметка на пациентите.
Ковид не е нито най-разпространеното, нито най-смъртоносното заболяване, от което страдат хората в момента и пренебрегването на всички останали заболявания за сметка на него ще ни струва твърде скъпо, защото забраната пречи да се диагностицират и лекуват своевременно пациенти със сърдечно-съдови, стомашно-чревни, белодробни, онкологични и всякакви други заболявания. В немалко от тези случаи отлагането на медицинската помощ може да има фатални последици за пациентите. И това е една от причините да сме на първите места по смъртност както в Европа, така и в света.
Пациентски организации „Заедно с теб“ считаме, че Министерство на здравеопазването и конкретно министърът са ОПАСНИ за нашето здраве и живот!
Г-н Министър, не желаем администратори да решават кой ще се лекува и кой не. Вашите  управленски решения повече вредят, отколкото помагат, защото създават необоснован страх у хората да търсят и получават своевременно болнична медицинска помощ. Знаем, че това е Ваш метод за заплахи чрез трупове и чували, но стига вече!
Не желаем повече Вие да решавате кой да се лекува и кой да живее!
Оставете нашите лекари да ни лекуват!
С уважение: Пенка Георгиева


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Старши комисар Дончо Манов е новият ВПД директор на ОДМВР-Ловеч

Със заповед на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски от днес старши комисар Дончо Манов е временно преназначен на длъжност Директор II степен на ОДМВР-Ловеч. Той бе представен от заместник – главния секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев. От името на ръководството на МВР зам. главният секретар благодари на […]