Партньорството между Варна и Дордрехт влезе в празничното обръщение на Посолството на Нидерландия

MadeInVarna
Партньорството между Варна и Дордрехт влезе в празничното обръщение на Посолството на Нидерландия

Дългогодишното партньорство между Варна и Дордрехт влезе в празничното видео на Посолството на Нидерландия в България, посветено на Националния празник на страната и рождения ден на Крал Вилем-Александър. То е публикувано във Фейсбук страницата на дипломатическото представителство и обединява поздравленията на посланик Беа тен Тъшър, на кмета на Дордрехт Уолтър Колф, на Веско Ешкенази – концертмайстор на Кралския Консертхебау в Амстердам, на представители на големи нидерландски компании.

„Радвам се, че 20-годишното сътрудничество между нашите градове постигна успехи в толкова много направления. Като единствената здрава връзка между градове от България и Нидерландия, ние успяхме да организираме няколко мащабни бизнес форума в областта на морското дело. Осъществихме и много обмени, но своеобразен връх в нашето партньорство бе изложбата на варненското най-старо обработено злато в света, показана в Дордрехт“, споделя кметът Колф. “Надявам се, че в бъдеще ще работим заедно в областта на устойчивото развитие и високите технологии”, завършва той.

Следваща Новина

Курсант от Морско училище със злато на Националното първенство „Шотокан карате До“

Курсантът от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – Рафаел Кънев, спечели първо място в XVI национално първенство „Шотокан карате До“ в категория „Kata individual + 18 мъже“. Второкурсникът в специализация „Корабни машини и механизми“ се класира и трети в категория „Kumite мъже над 18 + 75 кг“. Медалите бяха завоювани от […]