Първа езикова гимназия във Варна организира конкурс за есе и видео на тема „Европа – граници и мостове”

MadeInVarna
Първа езикова гимназия във Варна организира конкурс за есе и видео на тема „Европа – граници и мостове”

Под патронажа на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев в Първа езикова гимназия във Варна се организира конкурс за есе и кратко видео на тема „Европа – граници и мостове”. Инициативата се провежда от шест години насам, но за първи път учениците ще бъдат провокирани да представят своите виждания и чрез съвременните аудиовизуални средства.
По традиция победителите в конкурса ще бъдат обявени в навечерието на 9 май – Деня на Европа. Евродепутатът Емил Радев, който е възпитаник на училището, отново ще съдейства за награждаването на отличените.
През учебната 2019/2020 година Първа езикова гимназия във Варна участва в Програмата за училища посланици на Европейския парламент. Чрез редица инициативи училището насърчава учениците да обогатяват познанията си за дейността на европейските институции. През 2018 г. гимназията бе домакин на първата по рода си в града симулация на работата на Европейския съвет с участието на 28 младежи от девет учебни заведения.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна подкрепи събитие за разработване на софтуерни проекти

Онлайн събитие за разработване на софтуерни проекти, т.нар. хекатон “Smart Solutions for Smart Varna”, ще се проведе безплатно за ученици и студенти от Варна в дните от 26-ти до 28 март, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Организатор на хекатона е МенторМейт и Икономическия университет, с […]