Paysafe откри офис във Варна, търси още 40 IT специалисти

MadeInVarna
Paysafe откри офис във Варна, търси още 40 IT специалисти

Компанията Paysafe – глобален доставчик на специализирани платежни решения, откри своя модерен офис в бизнес център Varna Towers. На церемонията присъства кметът на град Варна Иван Портних, както и представители на висшия мениджмънт на компанията. В новата локация вече работят близо 40 служители. Паралелно с това компанията продължава да разширява екипа си и търси още 40 специалисти, сред които софтуерни разработчици в сферата на Java, Android и iOS приложенията, както и специалисти по обслужване на клиенти с английски, италиански и френски език.

Огромно удоволствие е за мен да присъствам на откриването на първия офис на PaySafe, поздравявам екипа и мениджмънта за енергията. Това е поредно признание за потенциала на Варна, като град, който привлича млади и образовани хора, решили да потърсят своята успешна професионална реализация тук, каза и кметът Иван Портних. Той покани екипа на PaySafe да се присъедини към Меморандума в подкрепа на каузата “Варна – Град на Знанието”, подкрепен до момента от 27 организации и фирми.

„Вълнението е голямо, защото в тези странни времена, когато много компании бяха притиснати да сложат на пауза бизнеса и екипите си, ние успяхме да генерираме редица значими успехи, сред които и откриването на офиса ни тук. Всичко това се дължи на нашите служители, тяхната мотивация и припознаване с ценностите и визията на Paysafe“, сподели Джакомо Остин. Той допълни, че компанията е избрала Варна като втора локация след София, защото е най-добре представящият се град в икономическо отношение и по преки инвестиции в страната. „Животът във Варна ми харесва много – имал съм възможността да прекарвам време на много места в света, но красивата архитектура, близостта до морето и разбира се прекрасните хора, ме карат да се замисля дали няма да остана тук за постоянно“, каза още Джакомо Остин, директор на офиса във Варна.

Paysafe е публична компания и присъства с акции на Нюйоркската стокова борса, с над 3400 служители по цял свят. Най-големият екип на Paysafe се намира в България, където на практика се разгръща голяма част от дейността на фирмата и се разработват софтуерни технологии за дигитални разплащания с глобално приложение. Наскоро компанията спечели три първи места в ежегодните награди „Компания на годината“ в категориите “Финансови технологии” „Киберсигурност“ и „Сделка на годината“.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Eфективна присъда за шофьор, причинил по непредпазливост смъртта на пешеходец

Варненският окръжен съд призна за виновен 57-годишния Стоян А., за това че като водач на автомобил нарушил правилата за движение и причинил пътно произшествие, в което загинал пешеходец. Чрез защитника си Стоян А. поиска разглеждане на делото по съкратената процедура и делото приключи в деня на разпоредителното заседание. В този […]