Eфективна присъда за шофьор, причинил по непредпазливост смъртта на пешеходец

MadeInVarna
Eфективна присъда за шофьор, причинил по непредпазливост смъртта на пешеходец

Варненският окръжен съд призна за виновен 57-годишния Стоян А., за това че като водач на автомобил нарушил правилата за движение и причинил пътно произшествие, в което загинал пешеходец.
Чрез защитника си Стоян А. поиска разглеждане на делото по съкратената процедура и делото приключи в деня на разпоредителното заседание. В този случай, според НПК, при постановяване на осъдителна присъда, съдът задължително намалява наказанието „лишаване от свобода“, което е наложил с 1/3.
Окръжен съд – Варна го призна за виновен, че на 14.09.2020г. на бул. „Трети март“ във Варна с управлявания от него лек автомобил „Ауди А3“ блъснал на пешеходна пътека пресичаща жена и по непредпазливост причинил смъртта и́. За престъплението, Варненският окръжен съд му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок 4 години и 6 месеца, което намали с 1/3 до 3 години, при първоначален общ режим на изтърпяване. Той е лишен и от правото да управлява моторни превозни средства за срок от 5 години.
Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15- дневен срок от днес.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Гранични полицаи и митничари разкриха над 4,5 кг метамфетамин

На 28.06.2021 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ за влизане в страната пристигнал товарен автомобил ,,Волво“ с водач 55-годишен турски гражданин.  При последвала съвместна проверка, извършена от гранични полицаи и митнически служители, в естествена кухина в кабината са открити пет пакета с бяло кристално вещество. Извършен е полеви тест, при който […]