Петима души, обявени за общодържавно издирване, задържаха в Каменар

MadeInVarna
Петима души, обявени за общодържавно издирване, задържаха в Каменар
Снимка: ОД на МВР - Варна

13 души от криминалния контингент на Каменар и района са задържани днес при спецакция на територията на селото.

Петима, обявени за общодържавно издирване, са установени и задържани при проведената днес на територията на Второ РУ на МВР във Варна специализирана полицейска операция, ръководена от Окръжната прокуратура. Едно от издирените лица е било приведено във варненския затвор, тъй като срещу него се води наказателно делото от общ характер.

Задържан е и обвиняем, срещу когото се водят повече от две досъдебни производства. Предстои прокуратурата да му повдигне обвинение по три досъдебни производства за кражби.

На територията на село Каменар в специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и профилактика на криминалния контингент са участвали 54 служители на криминалната и охранителната полиция в ОД на МВР, както и служители на Второ РУ на МВР, и Зоналното управление на жандармерията.

Проверени са 168 лица, 72 автомобила и 86 адреса. По време на специализираната операция са задържани общо 13 лица.

Образувани са две досъдебни производства за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила и за използване на контролни знаци, издадени за друго МПС.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

12 000 деца са участвали в различни програми на дирекция „Превенции“

Снимка: ОД на МВР - Варна 12 000 деца, 8000 родители и педагогически специалисти са участвали в различни програми, организирани от дирекция „Превенции“ през м.г. Това стана ясно на първото редовно заседание на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.   На срещата бе приета Програмата […]