Почина адвокат Марин Марковски

MadeInVarna
Почина адвокат Марин Марковски

Почина адвокат Марин Марковски. Тъжната вест съобщиха негови колеги.

Марин Марковски беше едно от най-популярните имена в адвокатските среди у нас.

В практиката си, той работи по редица дела с висок обществен интерес. Сред тях убийствата на бившия премиер Андрей Луканов и сестрите Белнейски.

Марковски беше адвокат и на бившия премиер Бойко Борисов по делото с евродепутата Елена Йончева.

Адвокат Марковски е роден на 22 декември 1948 г. в София.

През 1974 г. той завършва Юридическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Около година работи като съдия в Елин Пелин. От 1975 г. е адвокат.

Адвокат Марин Марковски практикуваше от 1975 година, като опитът му бе изключително голям с водеща специалност наказателно право. В активната му кариера са преминали най-тежките наказателни дела на територията на Република България. Това са престъпленията против личността, длъжностни присвоявания, безстопанственост, дела свързани с европейските фондове, данъчни престъпления, контрабанда.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Маратон на четенето ще се проведе в навечерието на Цветница

Тазгодишното издание на Маратон на четенето ще се проведе на 15-ти април. Инициативата навършва 20 години и е посветена на Международния ден на книгата и авторското право. Маратонът се организира от Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна. „Споделянето на прочетени на един дъх страници създава близост и топлина, събира различни […]