Маратон на четенето ще се проведе в навечерието на Цветница

MadeInVarna
Маратон на четенето ще се проведе в навечерието на Цветница

Тазгодишното издание на Маратон на четенето ще се проведе на 15-ти април. Инициативата навършва 20 години и е посветена на Международния ден на книгата и авторското право. Маратонът се организира от Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна.

„Споделянето на прочетени на един дъх страници създава близост и топлина, събира различни общности и хора заедно. Четенето е универсален език за общуване – без ограничения откъм възраст, пол, националност, религия или социално положение. Четенето е здраве, намалява стреса и кръвното налягане, помага при безсъние, прави ни по-добри и по-щастливи. Четенето е общуване без граници“, разказват организаторите.

Изданието тази година е в памет на д-р Емилия Милкова, директор на варненската библиотека, председател на ББИА и един от инициаторите за превръщане на идеята на РБ „Пенчо Славейков” – Варна „Маратон на четящите хора” в национална кампания.

Пълната програма може да бъде разгледана на адрес: http://www.libvar.bg/index.php/2022/04/05/00032022/. Желаещите да се включат могат да го направят и във Фейсбук групата “Маратон на четящите хора”, а всички любопитни могат да проследят и публикациите с #посприИпочети и #LibVar.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Над 400 студенти ще участват в XXII Варненска универсиада

Над 400 студенти ще участват в XXII Варненска универсиада, която ще се проведе в периода от 9-ти до 16-ти април. Организатори на събитието са дирекция „Спорт“ към Община Варна, студентските съвети и звената по спорт в шестте университета в града. Участниците ще се състезават в пет вида спорт – стрийтбол […]

Маратон на четенето ще се проведе в навечерието на Цветница

MadeInVarna
Маратон на четенето ще се проведе в навечерието на Цветница

„Цвят – цвете – цветно“ е темата на тазгодишния Маратон на четенето, посветен на Международния ден на книгата и авторското право, който се организира от Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна. Той ще се проведе в навечерието на Цветница – от 17-ти до 23-ти април. Така за 9-та година книгоманите ще съпреживеят удоволствието от четенето със съмишленици, ще обменят интересни мисли и преживявания, ще участват в забавни игри, ще се срещнат с  популярни творци в областта на литературата и изкуството. В инициативата ще се включат приятели и партньори на библиотеката,  които са участвали и в предишните издания. Част от събитията, включени в програмата, са виртуална изложба на известни художници, празничен „патилански” маратон, Камишибай театър, маратонска онлайн среща с нестандартното семейство Нуша и Стоян Роянови и други.

Пълната програма може да бъде разгледана: www.libvar.bg. Желаещите да се включат могат да го направят и във Фейсбук групата “Маратон на четящите хора”, а всички любопитни могат да проследят и публикациите с #посприИпочети.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Румен Радев отличи изтъкнатия юрист проф. Екатерина Трендафилова с Почетния знак на държавния глава

Държавният глава Румен Радев удостои днес на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 изтъкнатия юрист проф. Екатерина Трендафилова с Почетния знак на Президента на Република България. Отличието е за нейния значим принос за развитието на националните, европейските и правни традиции и по повод 16 април, Ден на Конституцията и […]