Румен Радев отличи изтъкнатия юрист проф. Екатерина Трендафилова с Почетния знак на държавния глава

MadeInVarna
Румен Радев отличи изтъкнатия юрист проф. Екатерина Трендафилова с Почетния знак на държавния глава

Държавният глава Румен Радев удостои днес на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 изтъкнатия юрист проф. Екатерина Трендафилова с Почетния знак на Президента на Република България. Отличието е за нейния значим принос за развитието на националните, европейските и правни традиции и по повод 16 април, Ден на Конституцията и празник на юриста и на съдебните служители.

Проф. Екатерина Трендафилова е експерт в областта на наказателното право и наказателния процес, международното наказателно правосъдие, хуманитарното право и защитата на правата на човека. Дългогодишен преподавател е по наказателно процесуално право в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. През ноември 2020 г. е преназначена за втори мандат като председател на Специализираните съдебни състави за Косово, където е избрана през 2017 г. От 2006 до 2015 г. е съдия в Международния наказателен съд.

В словото си държавният глава отбеляза професионализма и моралните качества на проф. Трендафилова. Румен Радев подчерта, че именно благодарение на тях тя е утвърден специалист с международно признат авторитет. „Пожелавам ви с безценния си опит да продължите да обогатявате българската правна наука и практика и достойно да представлявате България “, заяви още Румен Радев.

Проф. Екатерина Трендафилова благодари за оказаната чест. Тя изтъкна, че професионалният й път и работата й като юрист се дължат на образованието, получено в България и на колегите, с които е работила –всички мотивирани от една цел – да дадат своя принос за по-доброто настояще и бъдеще на страната ни.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Министър Димитров проверява реките Струма и Места

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров проверява реките Струма и Места в близост до границата с Гърция с участието на експерти от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ (БДЗБР) и Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Благоевград. Инспекциите  са за нивата на реките и проводимостта на  речните […]