Почитат с концерт музикалното наследство на Джони Мичъл

MadeInVarna
Почитат с концерт музикалното наследство на Джони Мичъл

Концерт по повод 80-ата годишнина на една от емблемите на съвременната джаз и поп музика – живата легенда Джони Мичъл – ще се проведе на 16 ноември, четвъртък, от 18 ч. в Градската художествена галерия във Варна. Събитието е част от Есенния салон на изкуствата, организиран от дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна. Концертът е с вход свободен.

 

Идеята за проекта “Joni Mitchell Legacy / Джони Мичъл – Наследство” е на певицата Даниела Белчева, която е последовател на стила на Мичъл като автор и изпълнител. Заедно с нея на сцената ще бъдат Васил Спасов – пиано, Джанер Каптан – контрабас и Димитър Семов – барабани. Белчева е позната като вокалист и автор на песни, Васил Спасов е пианист, композитор, аранжор за Биг Бенд на БНР, лидер и участник в множество музикални проекти. Джанер Каптан е контрабасист, роден в България, но израснал в Истанбул, където е работил активно в сферата на джаза, а Димитър Семов е барабанист и перкусионист, съмишленик и участник в различни проекти, предимно джаз и съвременна музика.

 

Джони Мичъл е призната за най-влиятелната жена-творец в музикалната индустрия на XX век, носител на 10 награди „Грами“, едната от които за цялостен принос. Наследството й се състои от 19 самостоятелни студийни албума, а нейният легендарен „Blue” е сред 100-те най-продавани албуми в света и досега. Джони Мичъл оставя наследство от 19 самостоятелни студийни албума и над 200 оригинални музикални записа. 20 години след пълното си оттегляне от музикалния бизнес, тя се завръща на сцената за серия концерти на живо, които имат огромен успех – знак за непреходността на нейното влияние.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Завърши спортния празник "Бързи и сръчни" за III клас

Третокласници от 15 училища се включиха в третия кръг на спортния празник “Бързи и сръчни” – Есен 2023. Събитието се организира от дирекция „Спорт“ към Община Варна. Състезанията се проведоха в многофункционалната спортна зала “Владислав Варненчик”. След оспорвана надпревара на първо място се класираха учениците от ОУ „Н. Вапцаров“, на […]