Подсъдима за причиняване на смърт и телесни повреди на повече от едно лице при пътен инцидент е предадена на съд

MadeInVarna
Подсъдима за причиняване на смърт и телесни повреди на повече от едно лице при пътен инцидент е предадена на съд

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 23-годишната Г.М. за причиняване на смърт и телесни повреди по непредпазливост на повече от едно лице в пътен инцидент – престъпление по член 343, ал.3, предл.3, б.“б“, предл. 1, вр. ал.1, б.“в“, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

На 9 януари 2020 г. правоспособната водачка Г.М. потеглила с автомобила си от с. Гроздьово за гр. Варна заедно с мъжа и детето си, за да заведат 3-годишното момченце в болница. По време на пътуването 23-годишната жена задрямала зад волана. Това довело до загуба на контрол над превозното средство, което излязло от пътя, попаднало в отводнителна канавка и се блъснало в стълб от електрическата мрежа. Вследствие на удара детето изхвърчало от детско столче, закрепено на задната седалка.

Пристигналата линейка отвела пострадалите в болница, където въпреки оказаната квалифицирана помощ детето починало в шоковата зала. Назначената експертиза сочи като причина за смъртта му тежка черепно – мозъчна травма. 26-годишният пътник в автомобила, мъж на Г.М.,  бил настанен за лечение с фрактура на гръден прешлен и фрактура на поясен прешлен.

Заключението на химическата експертиза по делото е, че Г.М. не е употребила алкохол преди пътнотранспортното произшествие. Тя е била правоспособен водач от 2016 година, като не са й налагани административни наказания за нарушения по Закона за движение по пътищата.

Предстои делото срещу 23-годишната жена да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Откриха тялото на Атанас Скатов

Тялото на Атанас Скатов е открито и хеликоптер на пакистанската армия в момента го транспортира от Базовия лагер към Скарду. Това съобщиха за БНР от пакистанската агенция, която обслужва експедицията на място. С огромно прискърбие Министерството на външните работи също съобщи, че българският алпинист Атанас Скатов е открит мъртъв в […]