Показват ценни издания на Георги Раковски по повод 200 години от рождението му

MadeInVarna
Показват ценни издания на Георги Раковски по повод 200 години от рождението му

Юбилейна изложба по повод 200 години от рождението за патриарха на българското националноосвободително движение Георги Раковски ще бъде поставена във фоайето на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” във Варна. Тя ще съпътства и националния празник на България – 3 март.

В изложбата „Нека всеки запише дълбоко в сърцето си: свобода или смърт” могат да се видят редки и ценни издания на Раковски: настолната книга на всеки, бленуващ свободна България – поемата „Горски пътник” (1857 г.), основополагащите за българската етнография текстове „Показалец или ръководство” (1859 г) и „Българска старина” (1865 г.) и много други. Във фоайето на библиотеката са разположени и документални пана със снимки и информация за Г. С. Раковски, както и за неговия племенник – Кръстьо Раковски, виден политик и общественик, живял и учил във Варна.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Нинова пита Борисов: Вярно ли е, че правителството ще отложи задълженията на концесионера на Летище София, но не и правата му?

„На края на 10-годишно управление ГЕРБ залагат мини, които ще гърмят в следващите 10 години. Сигнализираха ни синдикални дейци и работници, за нас е стара тема, но ще я припомня – става дума за концесията на летище София – стратегически обект за националната сигурност на България“, разкри лидерът на БСП […]