Портних: Забавата в държавата тегли назад мащабните проекти на Варна

MadeInVarna
Портних: Забавата в държавата тегли назад мащабните проекти на Варна

Мащабната програма за 80 млн, която подготвихме за рехабилитация на улици и обновяване на междублокови пространства на територията на цяла Варна, я представих през март. Тя е част от бюджета за тази година.

Осигурили сме средства от Фонд “Флаг” и други финансови институции, водени от убеждението, че всеки варненец трябва да вижда промяната пред своя дом – с ремонтирана и осветена улица, градинка и паркинг.

Но – заради забавата в държавата, има забавяне и на проектите. Би било забавно, ако не беше на гърба на всички варненци! Това пише във фейсбук кметът Иван Портних.

А можеше вече да режем ленти, предизборно, при служебното правителство.

Извън шегата – никога не сме разчитали на предизборни тържества. Работим на пълни обороти през цялата година.

Имаме готовност и за по-мащабни проекти – за разширяването на бул. “Цар Освободител”, за лекото метро, за новата Икономическа зона.

Друг е въпросът дали има смисъл от тези проекти след свиването на заделените средства за изграждането на АМ “Хемус”.

Това е звучен шамар за Варна, за цяла Северна България, който ще има тежки последици за бизнеса.

Това не пречи обаче на разни кандидат-депутати от БСП и Демократична България да продължават гръмко да обещават втори мост над езерото.

Какво ще свърза този мост, бе другари, след като нито АМ “Хемус” ще бъде завършена, нито АМ ” Черно море” построена, нищо, че предпроектните проучвания за нея са готови, пише още кметът Портних.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Нови правила за носенето на маска у нас

Ваксинирани срещу COVID-19 служители може да не носят маска за лице на работните си места. Заповедта влиза в сила от утре, 7 юли. Тя се отнася за служителите, които са ваксинирани срещу COVID-19. При тях може да се допусне изключение от изискването за носене на маска на работните си места. Това ще […]