Посланикът на Кралство Испания бе на посещение в Община Варна

MadeInVarna
Посланикът на Кралство Испания бе на посещение в Община Варна

Извънредният и пълномощен посланик на Кралство Испания в България Н. Пр. Алехандро Поланко се срещна днес с Пейчо Пейчев, зам.- кмет на Варна. Дипломатът бе придружаван от Анхел Сантамария, съветник по образователните въпроси. На срещата присъства и почетният консул на Испания във Варна Христо Досев.

Пейчо Пейчев запозна гостите с проектите на Община Варна в сферата на образованието, инфраструктурата и високите технологии, включително с работата по изграждането на новата индустриална зона и проекта за създаване на дигитален хъб. Н. Пр. Алехандро Поланко заяви от своя страна, че Испания работи активно в областта на новите технологии – фотоволтаици, термо солари, ветрогенератори. По време на срещата стана ясно още, че до края на годината посолството ще организира семинар за умни градове, на който ще бъде поканена и Варна. Смятам, че имаме голямо бъдеще за сътрудничество, коментира посланикът. Н. Пр. Алехандро Поланко. Той заяви, че дори в най-лошите моменти на пандемията самолетните връзки между София, Мадрид и Барселона не са били прекъснати, което е дало възможност на много негови сънародници, намиращи се на Балканите, да се приберат у дома. Дипломатът допълни, че туризмът и в двете държави е пострадал от пандемията, през това лято секторът ще започне да се възстановява, но броят на гостите далеч няма да достигне нормалните си нива.

На 16 юни във Варна бе открита тематична изложба, организирана от посолството и Държавна агенция “Архиви”, посветена на 110 години от установяването на дипломатически отношения между България и Испания.

Следваща Новина

Напредък по антикризисните икономически мерки изпълнявани от Министерството на икономиката по линия на ОПИК

За преодоляване на негативния ефект от въвеждането на извънредното положение в страната и последвалите икономически последици от кризата Министерството на икономиката /МИ/ инициира пакет от мерки и действия за подпомагане на българския бизнес. Напредък по антикризисните икономически мерки изпълнявани от Министерството на икономиката по линия на Оперативна програма “Иновации и […]