Поставят великденската украса във Варна

MadeInVarna
Поставят великденската украса във Варна
Снимка: Николай Костадинов, фб

Започна поставянето на традиционната украса за големия християнски празник Великден.  През тази година ще бъдат експонирани две нови декоративни композиции – специално изработени великденски яйца, с височина над 1.60 метра в парк „Възраждане“ (район „Младост“) и парка на район „Вл. Варненчик“.

Поставена ще бъде досегашната украса включваща лалета и нарциси, пилета и върбов венец, както и още великденски яйца на пет градски пространства – до Слънчевия часовник в Морската градина, на пл. „Независимост“, в градинката срещу Младежкия дом, в зелените площи край сградата на Община Варна и около районното кметство в кв. „Аспарухово“. Автор на декорациите е скулпторът Венцислав Марков, а изработването на празничните композиции се реализира от дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Групата на БСП няма да подкрепи бюджета на Варна за 2022

Снимка: Николай Костадинов, фбГрадският съвет на БСП даде мандат на представителите си в ОбС – Варна да гласуват “против” бюджета на Варна за 2022 г. “Не става дума просто за политическа позиция, а за фундаментално несъгласие с финансовите разчети на администрацията на кмета Иван Портних”, коментира след заседанието на ГС на БСП народният […]